Nyitólap > Magunkról > Cikkek > Öröm, túlélés vagy szenvedés - munkahelyen és otthon

Öröm, túlélés vagy szenvedés - munkahelyen és otthon

Rajtad múlik! FISH! filozófia

Neked milyen a munkahelyed? Igazi örömet ad a munka, vagy csak „szükséges rossz”? Túlélésre játszol? Csak a tested van jelen, de a lelked otthon maradt, vagy kint kóborol az irodaház előtt? És a munkatársaid?

Valójában a döntés a Te kezedben van, - egyedül vagy a csapatoddal együtt kiléphetsz a megszokásból, megváltoztathatod a mindennapokat.

Számos szervezet és egyén küzd a napi munka egyhangúságával, mely annak jellegéből fakad, - ugyanakkor az ügyfelek – külső vagy belső ügyfelek - azt várják el, hogy lelkes, jókedvű munkatársakkal találkozzanak.

Akik nem látták a filmet: Egyszer volt, hol nem volt, az üveghegyen is túl egy mocskos, bűzös halpiac Seattleben. Az ott dolgozók, - és a vevők is utálták. Johnny, a tulajdonos, minden reggel rettegve ment munkába, és este kimerülten, boldogtalanul tért haza. egy szép napon ráébredt, hogy változtatnia kell. Addig Johnny szemében csak a bevétel számított, - most viszont valami megváltozott: Megkérdezte a alkalmazottait:”Mit szeretnétek, milyen legyen ez a hely? A halárusok elképedtek, - majd a legkisebb így szólt: Legyünk világhírűek! Rögtön belelkesedtek… Megfigyelték, hogy azonnal másképp viselkednek, amint „világhírűek”! Nem kellett kézikönyv, se szabályzat, - egyszerűen tudták, mit kell tenniük. …a változás elkezdődött…

Akik látták a filmet, tudják, hogy ez egy igaz történet, a halárusok valóban különlegessé tették a világ egyik talán legutálatosabb munkáját. Igazi örömet találnak benne, minden percét élvezik, és ez vonzza a vevőket is. Nem csak helyi látványosság az üzletük, - világhírűek lettek!

A FISH! filozófia négy alapelve máshol is működik, ezt számos szervezetben megtapasztaltuk:

  • Tedd játékká! Szabadítsd fel a kreativitást, találd meg az öröm forrását.
  • Szerezz egy jó napot! Figyelj másokra és lepd meg őket valami aprósággal, amitől jókedvre derülnek, amitől „kisüt a nap”!
  • Légy jelen! Ne csak fizikailag, de teljesen. Add át magad, vesd bele magad abba, amit csinálsz, teljes szívvel-lélekkel!
  • Te választod meg a hozzáállásod! A döntés a Te kezedben van, hogy viszonyulsz ahhoz, amin esetleg nem tudsz változtatni. Minden reggel…

Ezen a programon nincsen flipchart, projektor, powerpoint és munkafüzet, van viszont sodró lendület, inspiráció, közös kreativitás és lelkes változtatni akarás. Az ötleteket azonnal a gyakorlat és a realitás szűrőjén engedjük át, mely biztosítja a megvalósíthatóságot. …és a változás elkezdődik…

Rajtad múlik!

Pintér Antal
Senior tréner, Partner

 

 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Árik Ferenc

értékesítési igazgató, ügyvezető, partner - Ad Sidera Kft., TACK Magyarország Kft.

Árik Ferenc

A mai rohanó világunkban a stabil értékrend mellett kitartva embernek maradni az egyik legszebb kihívás. Ebben a folyamatban egy "örökölt" értékrend megfelelõ támasz lehet, hogy folyamatosan fejlesztve önmagunkat a környezetünknek követendõ példát állítsunk. Ha mindezt egyben a munkája kapcsán intenzívebben teheti az ember, akkor igazán szerencsésnek mondhatja magát.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Időgazdálkodás

Nagyon sok ismeretet rendszerezett bennem, illetve rávilágított kevésbé fontosnak hitt dolgok valódi fontosságára.

Zámbóné Tóth Szilvia - SAP Kft.

Helyzetfüggő Vezetés - ötvözött tréning

Érezhetően komoly kutatások állnak a tananyag mögött, ennek megfelelően logikus és elfogadható dolgokat tanít. Jó volt.

Bartos Zoltán - EssNet Kft.