Változásmenedzsment

„Az új termékeink és a globális menedzsment programunk bevezetésekor is a Blanchard Változásmenedzsment elnevezésű programját választottuk.” – Garry Ridge, a WD-40 nevű sprayt gyártó vállalat ügyvezető igazgatója

Érje el a kívánt változást, fokozza üzleti teljesítményét, vezessen be jobb időgazdálkodást!

A szervezeti változás az üzleti élet velejárója. Az új lehetőségek, új termékek és az új üzleti kezdeményezések mind olyan izgalmas pillanatok, amelyek az addigi rend és időgazdálkodási szokások felbomlását eredményezik. Mindezek a változásért tett erőfeszítések jelentős alkalmazkodást kívánnak meg az emberektől az időgazdálkodásban, és abban ahogy a munkájukat végzik. A vezetőknek pedig szükségük van az alkalmazottaik változásra való hajlandóságára, és jó időgazdálkodására. A változásmenedzsment tudatos válaszokat ad a vezetőknek.

A változás sohasem könnyű. A változásért tett erőfeszítéseknek - megfelelő változásmendzsment nélkül -  körülbelül a hetven százaléka megbukik, vagy kisiklik. A szervezeti változások bukása olyan pusztító erejű következményekhez vezethet, mint az alacsony termelékenység, rossz közhangulat, kielégítetlen elvárások, elpocsékolt pénz és rossz időgazdálkodás, valamint az alkalmazottak egyre gyakoribb cserélődése. A változásmenedzsment ezeket a helyzeteket kezeli. 

A Blanchard Változásmenedzsment elnevezésű programja egyrészt megtanítja a vezetőknek, hogyan azonosítsák, és hogyan kezeljék azokat a tipikus kérdéseket, amelyek a változások során felmerülnek az alkalmazottaikban. Másrészt pedig azt is elsajátíthatják a program segítségével, hogy hogyan alkalmazzák a megfelelő változási stratégiát, időgazdálkodást és a hozzá illő vezetői viselkedést annak érdekében, hogy megoldják a felmerülő problémákat. Ezek a stratégiák arra szolgálnak, hogy kiküszöböljék egy szervezetnél a kudarcok legtipikusabb okait (pl. rossz időgazdálkodás), és hogy alkalmazkodjanak a problémák előrelátható fázisaihoz. A modell, amelyen a programunk alapszik, mindenféle változásnál alkalmazható, legyen szó egyesülésekről és felvásárlásokról, az üzleti folyamatok újratervezéséről, az értékesítési csapat bővítéséről, vagy új technológiák bevezetéséről.

 

Amit elsajátíthat a változásmenedzsment program során

változásmenedzsment, vezetői tréning, változásmenedzsmentHa a vezetők tisztában vannak azokkal az aggodalmakkal, amelyek az alkalmazottaikban felmerülnek a változások során, illetve tudják, hogy általában miért is bukik meg egy-egy változásra tett kísérlet, akkor már egy sor stratégiát, taktikát, időgazdálkodási módszert tudnak alkalmazni az akadályok legyőzése érdekében. Annak a változásmenedzsment-modellnek a segítségével, amelyet programunk során megtanítunk használni a vezetőknek, a vállalatok a következő eredményekre számíthatnak:

  • a modell pozitív hatással lesz a cége termelékenységére, időgazdálkodására, a közhangulatra, és a vezetők fejlődésére
  • növeli a cég változási képességét, illetve egy olyan könnyen alkalmazkodó környezetet teremt, amelyben a változásokat hatékonyan lehet megvalósítani
  • nagyobb hajlandóság és jobb időgazdálkodás, hogy a szervezete elérje a kívánt teljesítményt
  • az egész vállalaton belül fejlődnek a változásmenedzsment képességek.

További információk változásmenedzsment témakörben:

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Czinege Andor

Ügyvezető - Blanchard International Kft.

Czinege Andor

Ha vonzó jövőképet, stabil értékrendet és kiszámítható vezetést adunk csapatunknak, az emberek átlagon felüli eredményeket érnek el. Fesd fel nekik a játékpályát, adj világos kereteket, és hagyd, hogy nyerjenek.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Csapategyüttműködés

Hasznos az egyén számára az önismeret szempontjából, hasznos a csapat szempontjából, mivel rávilágít, hogy különbözőek vagyunk, de változhatunk.

Kaposvári István - ELMŰ Nyrt.

Győztes csapatépítő program

Szeretném megköszönni a profi programot, az előkészítést és azt a tudatos vonalvezetést amin a csapatomat sikerült végig vinni a két napos program során. A gyakorlatok révén több olyan felismerésünk is volt mint csoport, ami aprópénzre váltható a napi munkában. Az egyik kollégám úgy fogalmazott: „csapatépítés és csapatépítés között is van különbség". Tanultunk magunkról, tudtunk fejlődni mint csoport, nem csak jól éreztük magunkat.

Toldi Gábor - HVG HR Center