Változásmenedzsment

Az új termékeink és a globális menedzsment programunk bevezetésekor is a Blanchard  Változásmenedzsment elnevezésű programját választottuk.” Garry Ridge

Az új lehetőségek, új termékek és az új üzleti kezdeményezések mind olyan izgalmas pillanatok, amelyek változást hoznak és az addigi rend felbomlását eredményezik. Mindezek a változásért tett erőfeszítések jelentős alkalmazkodást kívánnak meg az emberektől abban, ahogy a munkájukat végzik. A vezetőknek pedig szükségük van arra, hogy

  • alkalmazottaik hajlandóak és képesek legyenek változni
  • alkalmazottaik elkötelezetek legyenk a változás iránt.

A változásmenedzsment tudatos válaszokat ad a vezetőknek. 

A változásért tett erőfeszítéseknek körülbelül 70 százaléka megbukik vagy kisiklik. A szervezeti változások bukása olyan pusztító erejű következményekhez vezethet, mint az alacsony termelékenység, rossz közhangulat, kielégítetlen elvárások, elpocsékolt pénz és idő, valamint az alkalmazottak egyre gyakoribb cserélődése. A változásmenedzsment ezeket a helyzeteket kezeli.

 A Blanchard Változásmenedzsment elnevezésű programja

  • megtanítja a vezetőknek, hogyan azonosítsák, és hogyan kezeljék azokat a tipikus kérdéseket, amelyek a változások során felmerülnek az alkalmazottaikban illetve
  • segít elsajátítíani a vezetőknek, hogy hogyan alkalmazzák a megfelelő változási stratégiát és a hozzá illő vezetői viselkedést annak érdekében, hogy megoldják a felmerülő problémákat.
valtozasmenedzsmentEzek a változásmenedzsment stratégiák arra szolgálnak, hogy kiküszöböljék egy szervezetnél a kudarcok legtipikusabb okait, és hogy alkalmazkodjanak a problémák előrelátható fázisaihoz.

A modell, amelyen a Változásmenedzsment programunk alapszik, mindenféle változásnál alkalmazható, legyen szó egyesülésekről, felvásárlásokról, az üzleti folyamatok újratervezéséről, az értékesítési csapat bővítéséről, vagy új technológiák bevezetéséről.

  

 

 Amit elsajátíthat a Változásmenedzsment program során

Ha a vezetők tisztában vannak azokkal az aggodalmakkal, amelyek az alkalmazottaikban felmerülnek a változások során, illetve tudják, hogy általában miért is bukik meg egy-egy változásra tett kísérlet, akkor már egy sor stratégiát és taktikát tudnak alkalmazni az akadályok legyőzése érdekében. Annak a változás-modellnek a segítségével, amelyet változásmenedzsment programunk során megtanítunk használni a vezetőknek, a vállalatok a következő eredményekre számíthatnak:

  • a változásmenedzsment növeli a cég változási képességét, illetve egy olyan könnyen alkalmazkodó környezetet teremt, amelyben a változásokat onnantól kezdve hatékonyan lehet megvalósítani folyamatosan,
  • a változásmenedzsment mellett nagyobb hajlandóság és kevesebb idő (időgazdálkodás) szükséges, hogy a szervezete elérje a kívánt teljesítményt,
  • az egész vállalaton belül fejlődnek a változásmenedzsment-képességek,
  • a  változásmenedzsment modell pozitív hatással lesz a cége termelékenységére, a közhangulatra, és a vezetők fejlődésére.

További információk változásmenedzsment témakörben:

Ken Blanchard: Vezetés magasabb fokon

Farkas Ferenc: Változásmenedzsment, Akadémiai Kiadó

A változás kényszere - változásmenedzsment, fn.hu

valtozasmenedzsment.lap.hu

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Önmenedzsment

A tréning alapos áttekintés ad a munkatársi magatartásról és fejlettségi szintnek megfelelő vezetői stílusról. Segíti a hatékony és asszertív kommunikáció tudatosítását és elmélyítését.

Pöll Viktória - Kraft Foods Kft.

Érzelmi intelligencia

Az érzelmek fontosságának bemutatásával új gondolatokat indított meg és számos fejlesztendő területre világított rá.

Bojtor Ferenc - Hödlmayr Kft.