Ötvözött tréningek

Üstökösként robbantak be egy évtizede az E-learning megoldások a tréningszakmába – majd bebizonyosodott, hogy a várakozások jórészt megalapozatlanok voltak: az interperszonális készségek fejlesztése területén továbbra is az osztályterem viszi a prímet.

Az E-learning ugyanis akkor segíti az életünket, ha nem azzal vetjük be, hogy a tantermi élmény „lebutított” verzióját adjuk (amikor a résztvevők pl. a tananyag elektronikus verzióit böngészhetik). Olyan megoldások kellenek, amelyek többet és mást nyújtanak, mint ami a tanteremben lehetséges. Ilyen elemeket ötvözve a teljes folyamat nem csak egyszerűen olcsóbb, de hatékonyabb lesz, mint a hagyományos tréning. Nézzünk két példát:

Virtuális osztálytermek

mentoringA résztvevők saját számítógépükön dolgoznak, internetes kapcsolatban. Fejükön mikrofonos fejhallgató, s így mindenki mindenkit hall. A tréner az interaktív on-line felületet használja a diabemutatóhoz, miközben rendszeresen kérdéseket tesz fel, amire szóban, vagy írásban kér választ. A folyamat tehát erősen interaktív. A módszer kitűnően alkalmas:

  • Elméleti koncepciók, modellek bemutatására
  • Házi feladatok kiosztására
  • Korábbi házi feladatok megoldásának, azzal kapcsolatos élmények megvitatására 

Ez itt Hollywood - Online szimuláció, mentoring

A résztvevők itt önállóan dolgoznak. Egy hollywoodi játékfilmbéli aranybánya vezetőivé válnak. Rendszeresen döntéseket hoznak, és a cselekmény fonala ezek függvényében megy tovább. Bármikor vissza lehet menni, és új döntésekkel új eredményeket elérni – miközben egy virtuális mentor szóbeli visszajelzést ad a döntéseinkkel és azok kihatásával kapcsolatosan.

Végső soron, ha jól csináltuk, megtaláljuk az aranyat és mindenki boldog; ha rosszul, akkor akár fel is robbanhat a bánya! A módszer kitűnően alkalmas egy adott készség kipróbálására, begyakoroltatására – ahol mindenki a saját tempójában, saját időbeosztásában haladhat előre (és vissza) a hatórányi tananyagban.

Az ötvözet

Zászlóshajónk, a kétnapos Helyzetfüggő Vezetés (tantermi) tréningünk ötvözött verzióját három virtuális tantermi foglalkozás fogja össze. A lépések között a valós életben használják a résztvevők az elsajátított készség-részeket, célzott házi feladatok kapcsán. A teljes folyamat két hónapig tart.
Hála az eszközök erejének és annak a ténynek, hogy az elmélet átadása és a gyakorlati átültetés folyamatos körforgása valósul meg, méréseink alapján a résztvevők fejlődése átlagosan 60%-kal nagyobb mértékű, mint a hagyományos esetben. Épp ezért az Ad Sidera Csoport az ötvözött megközelítést ajánlja ügyfeleinek, a hagyományossal szemben.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Nyílt tréningek

Egyéni, bárki által igénybe vehető tréningek

Munkatársaink

Czinege Andor

Ügyvezető - Blanchard International Kft.

Czinege Andor

Ha vonzó jövőképet, stabil értékrendet és kiszámítható vezetést adunk csapatunknak, az emberek átlagon felüli eredményeket érnek el. Fesd fel nekik a játékpályát, adj világos kereteket, és hagyd, hogy nyerjenek.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Projektmenedzsment

Mind elméleti, mind gyakorlati szemszögből megvilágította a projektmenedzsmentet. Életből merített példái izgalmasak voltak.

Hallgató Csaba - Citibank Rt.

Kommunikáció

Segítségemre lesznek az itt hallottak a mindennapok során.

Décsi Ferenc - JCI