Nyitólap > Magunkról > Cikkek > Irányított már aranybányát?

Irányított már aranybányát?

Online szimuláció és virtuális tantermi képzés a sikeres vezetésért

 

Célok meghatározása, proaktív problémamegoldás, az értékes alkalmazottak elvándorlásának megállítása, vagy éppen a hiányzások számának csökkentése. Csak néhány azon feladatok közül, amelyek érdekében mindenképp meg kell teremteni a közös nyelvet a vezetők számára az egész szervezeten belül. De hogyan lehetséges mindez gyorsan és fájdalommentesen? Ebben segíti a cégek közép- és felsővezetőit, a vállalati döntéshozókat egyedi Helyzetfüggő Vezetés® programjával az Ad Sidera Csoport.

Különleges, minden korábbinál hatékonyabb megoldást javasol a vezetői problémák megoldására az Ad Sidera Kft. A Ken Blanchard cégcsoporttal együttműködésben kifejlesztett Helyzetfüggő Vezetés® Modellt gyakorlatiassága és egyszerűsége tette az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott vezetésfejlesztési módszerré a világon. „Két olyan tréningtípust integráltunk a tantermi programhoz, amelyek többet és mást nyújtanak, mint ami eddig bármilyen tanteremben lehetséges volt. Ennek köszönhetően a teljes folyamat nem csak egyszerűen olcsóbb, de eredményesebb is lett, mint a hagyományos tréningek” – árulja el Czinege Andor, az Ad Sidera Kft. ügyvezetője.

A tantermi képzést virtuális osztályteremmel és online szimulációval ötvöző program a különösen leterhelt és elfoglalt vezetőknek képes megkönnyíteni az életét, irányítsanak akár egy gyárat, akár egy marketingcéget. A tréner szakember hangsúlyozza, különbség legfeljebb a vezetői módszerek finomra hangolása közben merülhet fel. Úgy véli, az évekkel korábban elsajátított vezetési ismeretek a mai világban könnyen elavulhatnak, miközben a menedzsereknek nagy nyomás alatt, elképesztően sok változást kell kézben tartaniuk. A szervezeteken belüli nehéz helyzetüket az elmúlt évek gazdasági recessziója csak tovább fokozta, így sem idejük, sem energiájuk nem marad a tantermi képzésre.

A HR szakma már régóta tudja, mennyire nehéz a vezetők viselkedésén változtatni. Pintér Antal, az Ad Sidera Outdoor Kft. ügyvezetője szerint folyamatos kontroll, a fejlesztendő területek tudatosítása, illetve a tanultak ismétlése kell ahhoz, hogy valaki sikeres vezetővé váljon. Az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában és Ázsiában népszerű megoldás lényege is a többszöri ismétlés biztosítása a fejlett technika segítségével.

A virtuális tréningterem az erős interaktív kapcsolat lehetőségét biztosítja a résztvevőknek. A vezetők – saját számítógépük előtt ülve – villámgyorsan sajátíthatják el az elméleti ismereteket, tapasztalataikat pedig azonnal megoszthatják akár a trénerrel, akár a többi vezetővel. Az elméleti koncepciók, modellek bemutatása mellett a módszer kitűnően alkalmas a gyakorlati feladatok kiosztására, illetve a megoldásukkal kapcsolatos élmények megvitatására.

A tréningprogram legélvezetesebb pontja a visszajelzések szerint – a közel egymillió dolláros fejlesztéssel megvalósított – online szimuláció. A résztvevők egy hollywoodi játékfilm aranybányájának vezetőivé válnak. Az élethű programnak köszönhetően az aranybánya helyzete a tréningen részvevő cégvezető döntéseinek függvényében változik. A történetben bármikor vissza lehet menni, és új döntésekkel új eredményeket elérni. A módszer kitűnően alkalmas az egyes vezetői készségek kipróbálására, begyakoroltatására. Mindenki a saját tempójában, időbeosztásában haladhat a hatórányi izgalmas tananyagban.

A folyamatot három virtuális tantermi foglalkozás fogja össze, amely összesen két hónap alatt végezhető el. Mivel az egyes lépések között a résztvevők a munkájukban is használhatják az elsajátított készségeket, célzott házi feladatokat is kapnak. Az Ad Sidera ügyvezetői úgy tapasztalják, az elmélet és a gyakorlati alkalmazás folyamatos körforgásának köszönhetően a résztvevők fejlődése – méréseik szerint – átlagosan 60 százalékkal magasabb, mint a tisztán osztálytermi képzések esetében.

Az ötvözött helyzetfüggő vezetés® modell több szempontból is jelentős újításokat jelent a hazai képzési palettán. Az egyedi igényekre szabott, interaktív virtuális tréningteremi blokk mellett különleges élményt jelent a vezetők számára a – játékos módon a valós világot idéző – virtuális online szimulációs gyakorlat, amelyhez hasonlót korábban nemhogy Magyarországon, de máshol sem láthattunk a világon.

A képzés nyílt formában – egyéni jelentkezés alapján idén válik először elérhetővé Magyarországon, a a Ken Blanchard Companies kizárólagos magyarországi licencepartnere, az Ad Sidera Csoport szervezésében.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, jelentkezzen nyílt programunkra itt!

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Pintér Antal

Ügyvezető - Ad Sidera Outdoor Kft.

Pintér Antal

Néhány dolog igen fontos, néhány dolog pedig nagyon jelentéktelen. Azért kapjuk az életet, hogy megtanuljuk mi a különbség a kettő között.

További kollégák

Résztvevőink mondták

SLII - ötvözött tréning

Érezhetően komoly kutatások állnak a tananyag mögött, ennek megfelelően logikus és elfogadható dolgokat tanít. Jó volt.

Bartos Zoltán - EssNet Kft.

Prezentációs technika

A legprofibb, leghasznosabb és egyben legszórakoztatóbb tréning, amin valaha részt vettem.

Korecsni Gábor - Graphisoft Rt