Nyitólap > Magunkról > Cikkek > Öröm, túlélés vagy szenvedés - munkahelyen és otthon

Öröm, túlélés vagy szenvedés - munkahelyen és otthon

Rajtad múlik! FISH! filozófia

Neked milyen a munkahelyed? Igazi örömet ad a munka, vagy csak „szükséges rossz”? Túlélésre játszol? Csak a tested van jelen, de a lelked otthon maradt, vagy kint kóborol az irodaház előtt? És a munkatársaid?

Valójában a döntés a Te kezedben van, - egyedül vagy a csapatoddal együtt kiléphetsz a megszokásból, megváltoztathatod a mindennapokat.

Számos szervezet és egyén küzd a napi munka egyhangúságával, mely annak jellegéből fakad, - ugyanakkor az ügyfelek – külső vagy belső ügyfelek - azt várják el, hogy lelkes, jókedvű munkatársakkal találkozzanak.

Akik nem látták a filmet: Egyszer volt, hol nem volt, az üveghegyen is túl egy mocskos, bűzös halpiac Seattleben. Az ott dolgozók, - és a vevők is utálták. Johnny, a tulajdonos, minden reggel rettegve ment munkába, és este kimerülten, boldogtalanul tért haza. egy szép napon ráébredt, hogy változtatnia kell. Addig Johnny szemében csak a bevétel számított, - most viszont valami megváltozott: Megkérdezte a alkalmazottait:”Mit szeretnétek, milyen legyen ez a hely? A halárusok elképedtek, - majd a legkisebb így szólt: Legyünk világhírűek! Rögtön belelkesedtek… Megfigyelték, hogy azonnal másképp viselkednek, amint „világhírűek”! Nem kellett kézikönyv, se szabályzat, - egyszerűen tudták, mit kell tenniük. …a változás elkezdődött…

Akik látták a filmet, tudják, hogy ez egy igaz történet, a halárusok valóban különlegessé tették a világ egyik talán legutálatosabb munkáját. Igazi örömet találnak benne, minden percét élvezik, és ez vonzza a vevőket is. Nem csak helyi látványosság az üzletük, - világhírűek lettek!

A FISH! filozófia négy alapelve máshol is működik, ezt számos szervezetben megtapasztaltuk:

  • Tedd játékká! Szabadítsd fel a kreativitást, találd meg az öröm forrását.
  • Szerezz egy jó napot! Figyelj másokra és lepd meg őket valami aprósággal, amitől jókedvre derülnek, amitől „kisüt a nap”!
  • Légy jelen! Ne csak fizikailag, de teljesen. Add át magad, vesd bele magad abba, amit csinálsz, teljes szívvel-lélekkel!
  • Te választod meg a hozzáállásod! A döntés a Te kezedben van, hogy viszonyulsz ahhoz, amin esetleg nem tudsz változtatni. Minden reggel…

Ezen a programon nincsen flipchart, projektor, powerpoint és munkafüzet, van viszont sodró lendület, inspiráció, közös kreativitás és lelkes változtatni akarás. Az ötleteket azonnal a gyakorlat és a realitás szűrőjén engedjük át, mely biztosítja a megvalósíthatóságot. …és a változás elkezdődik…

Rajtad múlik!

Pintér Antal
Senior tréner, Partner

 

 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Csapatvezetés

Minden Ad Sidera programon való részvétel után egyre jobb csapat folytatja a munkát hazatérve.

Gyöngyösiné K. Erika - ELMŰ Rt.

Önmenedzsment

A tréning alapos áttekintés ad a munkatársi magatartásról és fejlettségi szintnek megfelelő vezetői stílusról. Segíti a hatékony és asszertív kommunikáció tudatosítását és elmélyítését.

Pöll Viktória - Kraft Foods Kft.