Prezentációs technika

"Minden előadó hasában vannak pillangók, de a profikéban alakzatban repülnek."

Prezentációs technika, Ad SideraA mindennapos kommunikációnk során az első benyomás szempontjából a hallgatóságunkra 55 százalékban a testbeszédünk és az előadásmódunk hat, 38 százalékban a hanghordozásunk és csak hét százalékban az, amit mondunk, a puszta szavak.
A prezentációnk hatásosságában az első benyomást megelőzően még több kronológiai lépés is sorsdöntő lehet szavainkat megelőzve. A felkészültségünk egyenes következménye, hogy hogyan sugárzik ki a lámpalázunk.

A hallgatóság tagjai attól a pillanattól kezdve vizsgálgatják az előadót, amint meglátják, és eldöntik, hogy érdemes-e meghallgatni. A megjelenésünk és öltözködési stílusunk is nyilatkozatot tesz Önmagunkról, előadói hitelességünkről, s megalapozza a hallgatóság bizalmát, nyitottságát irányunkba.

 A fenti területek csiszolása a könnyebben változtathatók közé tartoznak, de mit tegyünk az évtizedek alatt berögzült szokásainkkal, mozdulatainkkal, a tekintetünkkel, hangunkkal, mellyel négyszemközt, csoportban és akár több száz fő előtt is meg kell nyilvánulnunk?
A kihívások vállalása és a gyakorlás a leghatásosabb út a fejlődéshez.
Amennyiben ezt rövidíteni szeretnénk, úgy pontosabban kell fókuszálni a folyamatra. Meg kell találni a saját személyes „varázst” nyújtó erősségeinket, melyekre támaszkodva célszerű tudatosítani a csiszolandó potenciálokat.

A prezentációs technika célcsoportja

Mindazoknak, akiknek emberek előtt kell beszélni. Ebbe a körbe elsősorban vállalati felső- és középvezetők, szóvivők, termékbemutató üzletkötők, tanárok és tanfolyamvezetők tartoznak.

A prezentációs technika várható eredményei

Résztvevőink a program elvégzésével:

  • Határozottabb fellépéssel, a lámpaláz kézben tartásával pozitív első benyomást érnek el, és rövid időn belül képesek megszerezni a hallgatóság bizalmát.
  • A megtanult módszerekkel hosszú távon tudják fenntartani a figyelmet, még egy "szárazabbnak" tűnő témakörnél is.
  • Teljes figyelmüket a tartalomra és a résztvevőkre tudják fordítani előadás közben mert a hitelességhez szükséges nonverbális készségeket (helyes testtartás, gesztikuláció, szemkontaktus, stb.) már rutinból alkalmazzák.
  • Megtanulják udvariasan és hatékonyan kezelni a "bajkeverőket".
  • Rövid idő alatt képesek memorizálni előadásukat és gyakorlott előadó benyomását keltik az audio-vizuális segédeszközök használatával, még a legváratlanabb helyzetekben is.
  • Képesek különböző hallgatóságnak különböző stílusban előadni és egységesen képviselni cégük arculatát.

A prezentációs technika módszerei

Félelemmentes, oldott atmoszférában tanítjuk meg a résztvevőket hatásos prezentációk megtartására. Minden résztvevő egy videofelvételt kap a program során megtartott  9-12 prezentációjáról.
Az intenzív program, a gyakorlati tanácsok és a személyre szóló visszajelzések garantálják a gyors tanulási sikert.

Prezentációs technika programunkon módszereket adunk a kiscsoportos (2-5 fős) és a nagylétszámú (több 100 fős) közönség előtt tartandó prezentációkhoz is.

További lehetőségek

Utánkövető program
A képzést követően 3-4 hónappal a megismert prezentációs technikák alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre konkrét javaslatokat adunk, a prezentációs technikák finomításával támogatjuk résztvevőinket a még professzionálisabb alkalmazás területén.
Személyfüggő előadásmód a gyakorlatban
Az előadói technikák elsajátítása mellett a DISZK Személyiség Profil Rendszer segítségével a hallgatók információ befogadóképessége, motiválhatósága, és kommunikációs stílusának gyors felismerése lehetővé teszi a személyfüggő előadásmódot, így az előadói stílus optimális illesztését a hallgatók elvárásához. Az elméleti ismeretek hatékony átadásával gyakorlatok, szerepjátékok gyorsítják az elsajátítást.
Coaching
Az alkalmazás folyamatában a résztvevőinket – igény szerint– éles, konkrét prezentációs helyzetekre történő felkészítéssel, visszajelzéssel és fejlesztési tanácsokkal, akciótervvel, annak végig vitelével támogatjuk.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, jelentkezzen nyílt programunkra itt!

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Nyílt tréningek

Egyéni, bárki által igénybe vehető tréningek

Munkatársaink

Árik Ferenc

értékesítési igazgató, ügyvezető, partner - Ad Sidera Kft., TACK Magyarország Kft.

Árik Ferenc

A mai rohanó világunkban a stabil értékrend mellett kitartva embernek maradni az egyik legszebb kihívás. Ebben a folyamatban egy "örökölt" értékrend megfelelõ támasz lehet, hogy folyamatosan fejlesztve önmagunkat a környezetünknek követendõ példát állítsunk. Ha mindezt egyben a munkája kapcsán intenzívebben teheti az ember, akkor igazán szerencsésnek mondhatja magát.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Prezentációs technika

Teljes áttekintést ad azzal, hogy hogyan kell egy előadást megtartani és így sokat segít a magabiztosabb fellépésben.

Bitvai Csaba - Knorr-Bremse Kft.

Prezentációs technika

A legprofibb, leghasznosabb és egyben legszórakoztatóbb tréning, amin valaha részt vettem.

Korecsni Gábor - Graphisoft Rt