Prezentációs technika

"Minden előadó hasában vannak pillangók, de a profikéban alakzatban repülnek."

Prezentációs technika, Ad SideraA mindennapos kommunikációnk során az első benyomás szempontjából a hallgatóságunkra 55 százalékban a testbeszédünk és az előadásmódunk hat, 38 százalékban a hanghordozásunk és csak hét százalékban az, amit mondunk, a puszta szavak.
A prezentációnk hatásosságában az első benyomást megelőzően még több kronológiai lépés is sorsdöntő lehet szavainkat megelőzve. A felkészültségünk egyenes következménye, hogy hogyan sugárzik ki a lámpalázunk.

A hallgatóság tagjai attól a pillanattól kezdve vizsgálgatják az előadót, amint meglátják, és eldöntik, hogy érdemes-e meghallgatni. A megjelenésünk és öltözködési stílusunk is nyilatkozatot tesz Önmagunkról, előadói hitelességünkről, s megalapozza a hallgatóság bizalmát, nyitottságát irányunkba.

 A fenti területek csiszolása a könnyebben változtathatók közé tartoznak, de mit tegyünk az évtizedek alatt berögzült szokásainkkal, mozdulatainkkal, a tekintetünkkel, hangunkkal, mellyel négyszemközt, csoportban és akár több száz fő előtt is meg kell nyilvánulnunk?
A kihívások vállalása és a gyakorlás a leghatásosabb út a fejlődéshez.
Amennyiben ezt rövidíteni szeretnénk, úgy pontosabban kell fókuszálni a folyamatra. Meg kell találni a saját személyes „varázst” nyújtó erősségeinket, melyekre támaszkodva célszerű tudatosítani a csiszolandó potenciálokat.

A prezentációs technika célcsoportja

Mindazoknak, akiknek emberek előtt kell beszélni. Ebbe a körbe elsősorban vállalati felső- és középvezetők, szóvivők, termékbemutató üzletkötők, tanárok és tanfolyamvezetők tartoznak.

A prezentációs technika várható eredményei

Résztvevőink a program elvégzésével:

  • Határozottabb fellépéssel, a lámpaláz kézben tartásával pozitív első benyomást érnek el, és rövid időn belül képesek megszerezni a hallgatóság bizalmát.
  • A megtanult módszerekkel hosszú távon tudják fenntartani a figyelmet, még egy "szárazabbnak" tűnő témakörnél is.
  • Teljes figyelmüket a tartalomra és a résztvevőkre tudják fordítani előadás közben mert a hitelességhez szükséges nonverbális készségeket (helyes testtartás, gesztikuláció, szemkontaktus, stb.) már rutinból alkalmazzák.
  • Megtanulják udvariasan és hatékonyan kezelni a "bajkeverőket".
  • Rövid idő alatt képesek memorizálni előadásukat és gyakorlott előadó benyomását keltik az audio-vizuális segédeszközök használatával, még a legváratlanabb helyzetekben is.
  • Képesek különböző hallgatóságnak különböző stílusban előadni és egységesen képviselni cégük arculatát.

A prezentációs technika módszerei

Félelemmentes, oldott atmoszférában tanítjuk meg a résztvevőket hatásos prezentációk megtartására. Minden résztvevő egy videofelvételt kap a program során megtartott  9-12 prezentációjáról.
Az intenzív program, a gyakorlati tanácsok és a személyre szóló visszajelzések garantálják a gyors tanulási sikert.

Prezentációs technika programunkon módszereket adunk a kiscsoportos (2-5 fős) és a nagylétszámú (több 100 fős) közönség előtt tartandó prezentációkhoz is.

További lehetőségek

Utánkövető program
A képzést követően 3-4 hónappal a megismert prezentációs technikák alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre konkrét javaslatokat adunk, a prezentációs technikák finomításával támogatjuk résztvevőinket a még professzionálisabb alkalmazás területén.
Személyfüggő előadásmód a gyakorlatban
Az előadói technikák elsajátítása mellett a DISZK Személyiség Profil Rendszer segítségével a hallgatók információ befogadóképessége, motiválhatósága, és kommunikációs stílusának gyors felismerése lehetővé teszi a személyfüggő előadásmódot, így az előadói stílus optimális illesztését a hallgatók elvárásához. Az elméleti ismeretek hatékony átadásával gyakorlatok, szerepjátékok gyorsítják az elsajátítást.
Coaching
Az alkalmazás folyamatában a résztvevőinket – igény szerint– éles, konkrét prezentációs helyzetekre történő felkészítéssel, visszajelzéssel és fejlesztési tanácsokkal, akciótervvel, annak végig vitelével támogatjuk.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, jelentkezzen nyílt programunkra itt!

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Nyílt tréningek

Egyéni, bárki által igénybe vehető tréningek

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Prezentációs technika

A legprofibb, leghasznosabb és egyben legszórakoztatóbb tréning, amin valaha részt vettem.

Korecsni Gábor - Graphisoft Rt

Prezentációs technika

Teljes áttekintést ad azzal, hogy hogyan kell egy előadást megtartani és így sokat segít a magabiztosabb fellépésben.

Bitvai Csaba - Knorr-Bremse Kft.