Konfliktuskezelés

"Ha két ember mindig egyetért, az egyikük felesleges." - Henry Ford

 A legtöbb vezető vonakodik, amikor valamilyen kényes vagy kemény témát kell napirendre tűznie állítja Eryn Kalish mediátor, konfliktuskezelés szakértő.

konfliktuskezelésHa sok időt szánunk egy kapcsolat karbantartására, nyilván kevesebb lesz a konfliktus. Napjainkban a konfliktuskezelésre szánt idő jelentősen lecsökkent, eközben mi magunk feszültebbek vagyunk. Ennek következtében jóval nehezebbé vált a konfliktusok konstruktív mederben tartása, építő kezelése, esetleges indulataink kézbentartása, azaz a konfliktuskezelés.

Az egyén szintjén a konfliktus kétféle szélsőséges megnyilatkozásban jelentkezik, van aki lebénul, cselekvésképtelen lesz, míg mások agresszívan nyilvánulnak meg. Szervezeteknél a konfliktusok két fajtájáról beszélünk:  ha a szervezeti konfliktus hideg jellegű, akkor az érintettek pl. betegállományba vonulnak, míg a forró konfliktus eredménye pl. az elvándorlás, a váltás. Mindkettő komoly terhet rak a vezető vállára.

 

A Konfliktuskezelés célterületei

Az Ad Sidera testreszabott megoldásokat kínál a különböző konfliktus-helyzetek kezelésére. A konfliktuskezelés az alábbi területeket célozza meg:

  • Konfliktus-tűrő képesség. Bármilyen jellegű konfliktusról is legyen szó, alapvető jelentőséggel bír a benne részt vevő személyek beállítódása önmagukkal, a partnerrel, és a konfliktusokkal kapcsolatosan. Hogyan kezeljük saját feszültségeinket? Kézben tudjuk-e tartani partnerünk feszültségét? Mennyire engedjük meg, hogy a konfliktusok csökkentsék, netán lebénítsák saját józan ítélő- és cselekvőképességünket? Mennyire hagyjuk mindezt kisugározni a környezetünkre?
  • Konfliktusban álló személyiségek, ill. csapatok. Milyen az én természetes reakcióm konfliktus-helyzetekben? Milyen a partnerem reakciója? Melyek a szükségleteink? Hogyan tudom mindezt gyorsan felismerni, és gondoskodni arról, hogy mindkettőnk szükségleteit kielégítsük? A konfliktuskezelés tréningen résztvevők web-alapú felméréseink segítségével térképezik fel saját magukat e területeken, valamint értik meg partnerük helyzetét, szükségleteit. Ily módon feltérképezhetőek az egyes személyek közötti konfliktus-potenciálok, és mód nyílik a célzott konfliktuskezelés alkalmazására.
  • Konfliktusok a munkahelyen, csapattagok között. Milyen érdek-különbségek létezhetnek? Mit tehetek ezek, és a háttérben meghúzódó indítékok feltárása érdekében? Hogyan tudom áthidalni ezen ellentéteket, és közösen kidolgozni a megfelelő megoldási stratégiákat? A konfliktusok készségszintű kézbentartásának képessége - azaz a konfliktuskezelés - alapvető jelentőségű, amikor termelékeny csapatokat szándékozunk építeni.

A Konfliktuskezelés várható eredményei

  • Csökken a feszültség a szervezetben – felszabadul a munkatársak termelékenysége.
  • Az érdekellentétek feloldása olajozottabb – a rész-érdekekkel szemben előtérbe kerül a szervezeti érdek.
  • Javul az együttműködés az egyes emberek és részlegek között.
  • Nő a konfliktuskezelés rugalmassága, így a résztvevők eredményesebben tudnak fellépni különböző típusú konfliktus-helyzetekben.

Az Ad Sidera a konfliktuskezelés rendelkezésre álló eszköztárával képes felmérni a konfliktusok eredetét, okát és a legkülönbözőbb szituációkra is testreszabott, bevált megoldást nyújtani.

Ajánlott irodalom a konfliktuskezelés témakörében:

A konfliktuskezelés szakértő 5 lépéses folyamata

Konfliktus, konfliktuskezelés - wikipédia

George Kohlrieser: Túszok a tárgyalóasztalnál, konfliktuskezelés mesterfokon, Háttér Kiadó

Thomas Schmidt: Konfliktuskezelés tréninggyakorlatok, Z-Press Kiadó

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Élő József

Tanácsadó

Élő József

Az egymásra találás a kezdet, Az együttmaradás már haladás, Együtt dolgozni siker.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Projektmenedzsment

Mind elméleti, mind gyakorlati szemszögből megvilágította a projektmenedzsmentet. Életből merített példái izgalmasak voltak.

Hallgató Csaba - Citibank Rt.

Prezentációs technika

Teljes áttekintést ad azzal, hogy hogyan kell egy előadást megtartani és így sokat segít a magabiztosabb fellépésben.

Bitvai Csaba - Knorr-Bremse Kft.