Stresszkezelés

"Az emberekben nem stressz van, hanem stressz-reakció. Reakcióink pedig kézbentarthatóak." - Dr. Wayne W. Dyer

StresszkezelésA stressz mára hétköznapjaink részévé vált. Közismert a túlzott stressz negatív hatása a kreativitásra, a termelékenységre, a döntéshozatali képességre, a kockázat-vállalási hajlandóságra. Olyan, mint egy köd: nem kézzelfogható, mégis átszövi, és alapvetően alááshatja a szervezeti hatékonyság minden elemét. Ezenkívül befolyásolja életminőségünket, és hozzájárul az egészség hanyatlásához, a korai öregedéshez is.

Maga a nyomás, ami alatt dolgozunk, kevésbé befolyásolható (habár a hatékony időgazdálkodás által nyújtott lehetőségeket nem becsülhetjük le). Azonban lényegében teljes ráhatásunk van arra, ahogyan stressz-helyzetekben reagálunk. Ez érvényes mind a testi tünetekre (stressz-hormonok szintje, vérnyomás, izomfeszültség, fejfájás), mind pedig az érzelmi tünetekre (pl. aggódás, türelmetlenség, intolerancia, fásultság, döntésképtelenség) is.

 

Célcsoport

 Minden érdeklődő.
 

Várható eredmények

  • A résztvevők megértik a stressz természetét, és azt, hogy bármilyen nehezek is a körülmények, léteznek hatásos megküzdési stratégiák. Ennek önmagában is stressz-csökkentő hatása van.
  • Nő a termelékenység, mert a résztvevők feszült helyzetekben is magabiztosabban, nagyobb tisztánlátással cselekszenek.
  • Csökken a pótcselekvésekre fordított idő és energia (mint pl. panaszkodás, hosszú telefonok, egymás „hergelése”, pesszimizmus).
  • Nő a precizitás, mivel lecsökken a figyelmetlenségből adódó hibák száma.
  • Nő a munkatársak elégedettsége, elkötelezettsége a szervezet iránt, amely ilyen – elsősorban személyes – területen hathatós segítséget nyújt.

Programunk erejét az adja, hogy átfogó megközelítést nyújt, mivel lefedi a stressz mindkét kulcsfontosságú területét:

  • Személyes készségek, egyéni készségfejlesztés – ebbe a tárgykörbe azok a készségek tartoznak, amelyeket mi magunk megtanulhatunk: a stressz megértése, stressz-helyzetünk felismerése, és saját stresszünk kézbentartása, elsősorban tudati és érzelmi eszközökkel. Ide értendő, de külön program témája az Időgazdálkodás készséghalmaza.
  • Társas készségek. Kapcsolataink sokat segítenek stresszünk kézbentartásában. Az, hogy mennyi és milyen közeli kapcsolatot tartunk fenn, hogyan reagálunk társas környezetünk változásaira, mennyire hatékonyan oldjuk meg kapcsolataink problémáit, mind-mind kihatnak teherbíró képességeinkre.

A stressz-szintet, illetve a stresszkezelő készségeket az Inscape Publishing Stresszprofiljával térképezzük fel, és ennek alapján részletes, egyénre szabott útmutatást is adunk e készségek fejlesztéséhez.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Kommunikáció

Segítségemre lesznek az itt hallottak a mindennapok során.

Décsi Ferenc - JCI

Prezentációs technika

A legprofibb, leghasznosabb és egyben legszórakoztatóbb tréning, amin valaha részt vettem.

Korecsni Gábor - Graphisoft Rt