Telefonálás mesterfokon

"Soha nincs második lehetőség első benyomás keltésére."

Telefonálás mesterfokonEgy cég sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a telefonos ügyfélkapcsolatok kifogástalan működése is. Míg a személyes ügyfélkapcsolat során rengeteg vizuális információt nyerünk az ügyfél testbeszéd jelzéseinek értelmezéséből, viselkedéséből, megjelenéséből stb. a telefonálás során kevesebb kommunikációs eszköz áll rendelkezésünkre. Ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy annyi problémát okoz a telefonálás, ráadásul az emberek, éppen az előbb felsorolt tényezők miatt, telefonon többet engednek meg maguknak, mint a személyes kommunikációban, hiszen nem látjuk őket, csak hangjuk útján vannak jelen. Az első benyomás, telefonon is elsőnek számít, csak a "szóbeli kézfogás" gyakran maradandóbb élményt hagy maga után, mint a személyes, így érdemes rá odafigyelni.

Célcsoport

A program a szervezet ügyfeleivel és partnereivel telefonon kapcsolatot tartó munkatársak kommunikációs készségeinek fejlesztésére koncentrál, ajánljuk továbbá azoknak, akikhez a legtöbb reklamáció telefonon érkezik, és gyakran érzik magukat eszköztelennek az ügyféllel folytatott beszélgetésben.

Várható eredmények

  • Munkatársai készségszinten elsajátítják a színvonalas telefonos kapcsolatteremtés technikáit (a beszélgetések sikeres indításának feltételei és lehetőségei, nyitottság, pozitív beállítottság, a probléma megértése, a segítőkészség kifejezése, a félreértések elkerülése, a beszélgetés irányítása).
  • Magabiztosabban, készségesebben és hatékonyabban kommunikálnak telefonon.
  • Fejlődik ügyfélközpontú szemléletük és személyes hozzáállásuk.
  • A beszélgetőpartner személyiség típusának és hangulatának megfelelő kommunikációs stílus alkalmazása.
  • Nehéz ügyfelek kezelése és visszahódítása.
  • Vállalata könnyebben elérhetővé válik, mindezzel javul a cég általános megítélése.
  • Költségei csökkennek, ügyfelei elégedettebbé válnak.
  • Stresszkezelési módszerek alkalmazásával csökken a "kiégés" intenzitása.

Módszer

Az aktív tanulást intenzív szituációs gyakorlatok és magnófelvétellel támogatott, négyszemközti visszajelzések, személyes tanácsadás segítik.

További lehetőségek

Ügyfélfüggő kommunikáció
A program résztvevői kitöltik a DiSZK Személyiség Profil Rendszert, amely a hatékony és személyiségfüggő kommunikáció alapja. A magatartási stílusok megismerése segít megérteni az emberi viselkedést, egyedi, személyre szabott elemzést, visszajelzést és fejlesztési ötleteket ad.

 

A Személyiség Profil Rendszer használatával a munkatársak jártasságot szereznek az olyan ügyfelekkel való kommunikációban, akik stílusa az övéktől akár teljesen eltérő is lehet, és akik viselkedése számunkra fenyegetőnek, illetve zavarónak tűnhet nehéz helyzetekben.

 

Telefonos értékesítés
Olyan esetekben, amikor a telefonon kapcsolatot tartó munkatársak telesales feladatokat is ellátnak, a programot telefonos értékesítési modulokkal egészítjük ki.

 

Telefonos inkognitó tesztek
A programon elsajátított ismeretek hasznosulását igény esetén inkognitó telefonokkal mérjük fel, amelyből telefonos arculati jelentést készítünk, és amely alapjául szolgál utánkövető programunknak.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Érzelmi intelligencia

Jól felépített program, más tréningekkel összehasonlítva nagyon hasznos, elsajátítható tudást nyújt.

Varga Péter - Hödlmayr Kft.

Időgazdálkodás

Nagyon sok ismeretet rendszerezett bennem, illetve rávilágított kevésbé fontosnak hitt dolgok valódi fontosságára.

Zámbóné Tóth Szilvia - SAP Kft.