Telefonálás mesterfokon

"Soha nincs második lehetőség első benyomás keltésére."

Telefonálás mesterfokonEgy cég sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a telefonos ügyfélkapcsolatok kifogástalan működése is. Míg a személyes ügyfélkapcsolat során rengeteg vizuális információt nyerünk az ügyfél testbeszéd jelzéseinek értelmezéséből, viselkedéséből, megjelenéséből stb. a telefonálás során kevesebb kommunikációs eszköz áll rendelkezésünkre. Ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy annyi problémát okoz a telefonálás, ráadásul az emberek, éppen az előbb felsorolt tényezők miatt, telefonon többet engednek meg maguknak, mint a személyes kommunikációban, hiszen nem látjuk őket, csak hangjuk útján vannak jelen. Az első benyomás, telefonon is elsőnek számít, csak a "szóbeli kézfogás" gyakran maradandóbb élményt hagy maga után, mint a személyes, így érdemes rá odafigyelni.

Célcsoport

A program a szervezet ügyfeleivel és partnereivel telefonon kapcsolatot tartó munkatársak kommunikációs készségeinek fejlesztésére koncentrál, ajánljuk továbbá azoknak, akikhez a legtöbb reklamáció telefonon érkezik, és gyakran érzik magukat eszköztelennek az ügyféllel folytatott beszélgetésben.

Várható eredmények

  • Munkatársai készségszinten elsajátítják a színvonalas telefonos kapcsolatteremtés technikáit (a beszélgetések sikeres indításának feltételei és lehetőségei, nyitottság, pozitív beállítottság, a probléma megértése, a segítőkészség kifejezése, a félreértések elkerülése, a beszélgetés irányítása).
  • Magabiztosabban, készségesebben és hatékonyabban kommunikálnak telefonon.
  • Fejlődik ügyfélközpontú szemléletük és személyes hozzáállásuk.
  • A beszélgetőpartner személyiség típusának és hangulatának megfelelő kommunikációs stílus alkalmazása.
  • Nehéz ügyfelek kezelése és visszahódítása.
  • Vállalata könnyebben elérhetővé válik, mindezzel javul a cég általános megítélése.
  • Költségei csökkennek, ügyfelei elégedettebbé válnak.
  • Stresszkezelési módszerek alkalmazásával csökken a "kiégés" intenzitása.

Módszer

Az aktív tanulást intenzív szituációs gyakorlatok és magnófelvétellel támogatott, négyszemközti visszajelzések, személyes tanácsadás segítik.

További lehetőségek

Ügyfélfüggő kommunikáció
A program résztvevői kitöltik a DiSZK Személyiség Profil Rendszert, amely a hatékony és személyiségfüggő kommunikáció alapja. A magatartási stílusok megismerése segít megérteni az emberi viselkedést, egyedi, személyre szabott elemzést, visszajelzést és fejlesztési ötleteket ad.

 

A Személyiség Profil Rendszer használatával a munkatársak jártasságot szereznek az olyan ügyfelekkel való kommunikációban, akik stílusa az övéktől akár teljesen eltérő is lehet, és akik viselkedése számunkra fenyegetőnek, illetve zavarónak tűnhet nehéz helyzetekben.

 

Telefonos értékesítés
Olyan esetekben, amikor a telefonon kapcsolatot tartó munkatársak telesales feladatokat is ellátnak, a programot telefonos értékesítési modulokkal egészítjük ki.

 

Telefonos inkognitó tesztek
A programon elsajátított ismeretek hasznosulását igény esetén inkognitó telefonokkal mérjük fel, amelyből telefonos arculati jelentést készítünk, és amely alapjául szolgál utánkövető programunknak.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Pintér Antal

Ügyvezető - Ad Sidera Outdoor Kft.

Pintér Antal

Néhány dolog igen fontos, néhány dolog pedig nagyon jelentéktelen. Azért kapjuk az életet, hogy megtanuljuk mi a különbség a kettő között.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Érzelmi intelligencia

Az érzelmek fontosságának bemutatásával új gondolatokat indított meg és számos fejlesztendő területre világított rá.

Bojtor Ferenc - Hödlmayr Kft.

Győztes csapatépítő program

Szeretném megköszönni a profi programot, az előkészítést és azt a tudatos vonalvezetést amin a csapatomat sikerült végig vinni a két napos program során. A gyakorlatok révén több olyan felismerésünk is volt mint csoport, ami aprópénzre váltható a napi munkában. Az egyik kollégám úgy fogalmazott: „csapatépítés és csapatépítés között is van különbség". Tanultunk magunkról, tudtunk fejlődni mint csoport, nem csak jól éreztük magunkat.

Toldi Gábor - HVG HR Center