Trénerképzés

„Amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni!” - Lord Chesterfield

trénerképzésAmennyiben egy programot sok kollégájával szeretne megismertetni (6 csoport felett), és van(nak) erre megfelelő képességekkel rendelkező munkatársa(i), úgy érdemes megfontolnia, hogy belső tréner kollégáit felkészítsük:

  • az adott célkitűzésű és tematikájú program minőségi előkészítésére,
  • a tematikának a különböző célcsoportokra való rugalmas testreszabására, illetve
  • a program megtartására.

A képzés javasolt folyamata

  • A csoport összeállítása: minimum 2 - maximum 6 fő.
  • Prezentációs technikák fejlesztése (opcionális előkészítés). Abban az esetben javasolt, amennyiben a leendő trénereknek nincs, vagy jobbára hiányos, bizonytalan az előadói tapasztalatuk. A leginkább költséghatékony mód erre a három napos, nyílt Prezentációs Technika programunkon való részvétel.
  • Tréneri készségek fejlesztése (opcionális előkészítés). Abban az esetben javasoljuk, amennyiben a leendő trénereknek van előadói tapasztalatuk, de nincs, vagy jobbára hiányos, bizonytalan a gyakorlatuk csoportdinamikai folyamatok moderálásában, csoportos alkotó technikák levezetésében, illetve tréningprogramoknak a csoportok igényeitől függő tematikai és levezetésbeli testre-szabásában, és megtartásában. Vegyes előképzettségű csoport, illetve részleges gyakorlattal rendelkező kollégák esetén egyéni konzultáció formájában vállaljuk a fejlesztendő területek felmérését és a szintrehozást.
  • A tréning megélése (javasolt előkészítés). Célja, hogy a leendő trénerek résztvevői elsajátítandó szempontból is megtapasztalhassák a program működését, illetve ily módon felkészítve, könnyebben sajátíthassák el az anyagot.
  • A tréning anyagának elsajátítása (maga a szorosan értelmezett trénerképzés). A tréning végleges tematikájának egyeztetése és közös kialakítása után, a tréneri kézikönyv(ek)re alapozva, a program modulonkénti feldolgozása, a leendő trénerek általi előadása, illetve a teljesítmény videofelvételek segítségével történő értékelése/csiszolása.
  • Vizsgatréning. Az immár kiképzett trénerek egy sikeres vizsgaprogram megtartásával szereznek jogosítványt a programok megtartására. A programokat az őket felkészítő tanácsadó végignézi, majd a programot követően, részletes visszajelzést ad számukra. Amennyiben a tréner az előre kitűzött elvárásoknak mind a résztvevők, mind a tanácsadó értékelése szerint megfelelt, úgy az Ad Sidera a vizsgatréningről oklevelet ad át a sikerrel végzett trénereknek. A vizsgakövetelményeknek nem megfelelt trénerjelölteknek további vizsgatréning tartása (és szükség esetén konzultációs segítése) szükséges, a sikeres teljesítésig.
  • Utánkövetés, illetve a kiképzett trénerek igény szerinti támogatása. A vizsgatréninget követő 3-6, illetve 9-12 hónap során javasolunk egy-egy utánkövető konzultációt, a megtartott tréningek tapasztalatai alapján felmerülő kérdések megválaszolása, az apróbb módosítások átbeszélése, a segédanyagok kisebb változtatásainak elvégzése, a készségek megerősítése / csiszolása, illetve az újabb fejlesztésekről való áttekintés nyújtása érdekében. A kiképzett trénerek számára ezen felül, igény szerint szívesen biztosítunk konzultációs tanácsadást.

A belső trénerképzés célcsoportja

Azon, belső trénerekkel rendelkező szervezetek, ahol egy adott célcsoportra professzionális módon összeállított, „testreszabott” programot szeretnének kidolgozni, vagy készen megvásárolva bevezetni, illetve egy, az anyavállalattól kapott tréninget szeretnének a magyar munkaerő igényeire alakítva megtartani.

Önállóan a „Tréneri készségek fejlesztése” program, igény szerint a Prezentációs Technika programmal kiegészítve, saját anyagokat kidolgozó és megtartó (például technikai betanítást végző), de kis-közepes gyakorlattal rendelkező belső trénerek számára nyújt megalapozott hátteret.
 

A képzés várható eredményei

Egy kétnapos trénerképzés, kb. 15 fős csoport számára, 6 vagy annál több alkalommal való megtartása kifizetődőbb Önnek belső trénerek kiképzésével, mint külső trénerek igénybevételével.
 

További lehetőségek

 Tréner képzés programunk rendelhető saját belső "know-how", vállalati trénerek számára történő megtanítására, illetve bizonyos Ad Sidera-s jogtiszta "know-how", trénerképzés során történő átadására. 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Nyílt tréningek

Egyéni, bárki által igénybe vehető tréningek

Munkatársaink

Árik Ferenc

értékesítési igazgató, ügyvezető, partner - Ad Sidera Kft., TACK Magyarország Kft.

Árik Ferenc

A mai rohanó világunkban a stabil értékrend mellett kitartva embernek maradni az egyik legszebb kihívás. Ebben a folyamatban egy "örökölt" értékrend megfelelõ támasz lehet, hogy folyamatosan fejlesztve önmagunkat a környezetünknek követendõ példát állítsunk. Ha mindezt egyben a munkája kapcsán intenzívebben teheti az ember, akkor igazán szerencsésnek mondhatja magát.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Prezentációs technika

Teljes áttekintést ad azzal, hogy hogyan kell egy előadást megtartani és így sokat segít a magabiztosabb fellépésben.

Bitvai Csaba - Knorr-Bremse Kft.

Csapatvezetés

Minden Ad Sidera programon való részvétel után egyre jobb csapat folytatja a munkát hazatérve.

Gyöngyösiné K. Erika - ELMŰ Rt.