Trénerképzés

„Amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni!” - Lord Chesterfield

trénerképzésAmennyiben egy programot sok kollégájával szeretne megismertetni (6 csoport felett), és van(nak) erre megfelelő képességekkel rendelkező munkatársa(i), úgy érdemes megfontolnia, hogy belső tréner kollégáit felkészítsük:

  • az adott célkitűzésű és tematikájú program minőségi előkészítésére,
  • a tematikának a különböző célcsoportokra való rugalmas testreszabására, illetve
  • a program megtartására.

A képzés javasolt folyamata

  • A csoport összeállítása: minimum 2 - maximum 6 fő.
  • Prezentációs technikák fejlesztése (opcionális előkészítés). Abban az esetben javasolt, amennyiben a leendő trénereknek nincs, vagy jobbára hiányos, bizonytalan az előadói tapasztalatuk. A leginkább költséghatékony mód erre a három napos, nyílt Prezentációs Technika programunkon való részvétel.
  • Tréneri készségek fejlesztése (opcionális előkészítés). Abban az esetben javasoljuk, amennyiben a leendő trénereknek van előadói tapasztalatuk, de nincs, vagy jobbára hiányos, bizonytalan a gyakorlatuk csoportdinamikai folyamatok moderálásában, csoportos alkotó technikák levezetésében, illetve tréningprogramoknak a csoportok igényeitől függő tematikai és levezetésbeli testre-szabásában, és megtartásában. Vegyes előképzettségű csoport, illetve részleges gyakorlattal rendelkező kollégák esetén egyéni konzultáció formájában vállaljuk a fejlesztendő területek felmérését és a szintrehozást.
  • A tréning megélése (javasolt előkészítés). Célja, hogy a leendő trénerek résztvevői elsajátítandó szempontból is megtapasztalhassák a program működését, illetve ily módon felkészítve, könnyebben sajátíthassák el az anyagot.
  • A tréning anyagának elsajátítása (maga a szorosan értelmezett trénerképzés). A tréning végleges tematikájának egyeztetése és közös kialakítása után, a tréneri kézikönyv(ek)re alapozva, a program modulonkénti feldolgozása, a leendő trénerek általi előadása, illetve a teljesítmény videofelvételek segítségével történő értékelése/csiszolása.
  • Vizsgatréning. Az immár kiképzett trénerek egy sikeres vizsgaprogram megtartásával szereznek jogosítványt a programok megtartására. A programokat az őket felkészítő tanácsadó végignézi, majd a programot követően, részletes visszajelzést ad számukra. Amennyiben a tréner az előre kitűzött elvárásoknak mind a résztvevők, mind a tanácsadó értékelése szerint megfelelt, úgy az Ad Sidera a vizsgatréningről oklevelet ad át a sikerrel végzett trénereknek. A vizsgakövetelményeknek nem megfelelt trénerjelölteknek további vizsgatréning tartása (és szükség esetén konzultációs segítése) szükséges, a sikeres teljesítésig.
  • Utánkövetés, illetve a kiképzett trénerek igény szerinti támogatása. A vizsgatréninget követő 3-6, illetve 9-12 hónap során javasolunk egy-egy utánkövető konzultációt, a megtartott tréningek tapasztalatai alapján felmerülő kérdések megválaszolása, az apróbb módosítások átbeszélése, a segédanyagok kisebb változtatásainak elvégzése, a készségek megerősítése / csiszolása, illetve az újabb fejlesztésekről való áttekintés nyújtása érdekében. A kiképzett trénerek számára ezen felül, igény szerint szívesen biztosítunk konzultációs tanácsadást.

A belső trénerképzés célcsoportja

Azon, belső trénerekkel rendelkező szervezetek, ahol egy adott célcsoportra professzionális módon összeállított, „testreszabott” programot szeretnének kidolgozni, vagy készen megvásárolva bevezetni, illetve egy, az anyavállalattól kapott tréninget szeretnének a magyar munkaerő igényeire alakítva megtartani.

Önállóan a „Tréneri készségek fejlesztése” program, igény szerint a Prezentációs Technika programmal kiegészítve, saját anyagokat kidolgozó és megtartó (például technikai betanítást végző), de kis-közepes gyakorlattal rendelkező belső trénerek számára nyújt megalapozott hátteret.
 

A képzés várható eredményei

Egy kétnapos trénerképzés, kb. 15 fős csoport számára, 6 vagy annál több alkalommal való megtartása kifizetődőbb Önnek belső trénerek kiképzésével, mint külső trénerek igénybevételével.
 

További lehetőségek

 Tréner képzés programunk rendelhető saját belső "know-how", vállalati trénerek számára történő megtanítására, illetve bizonyos Ad Sidera-s jogtiszta "know-how", trénerképzés során történő átadására. 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Ferencz Márton

Tanácsadó, outdoor tréner

Ferencz Márton

Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Győztes csapatépítő program

Szeretném megköszönni a profi programot, az előkészítést és azt a tudatos vonalvezetést amin a csapatomat sikerült végig vinni a két napos program során. A gyakorlatok révén több olyan felismerésünk is volt mint csoport, ami aprópénzre váltható a napi munkában. Az egyik kollégám úgy fogalmazott: „csapatépítés és csapatépítés között is van különbség". Tanultunk magunkról, tudtunk fejlődni mint csoport, nem csak jól éreztük magunkat.

Toldi Gábor - HVG HR Center

Érzelmi intelligencia

Hasznos információkkal látott el, Magyarországon nagyon új ismeretanyagot tartalmazott.

Gyűrű Zoltán - Hödlmayr Kft.