Dolgozói elégedettség

"Változtatni akkor kell, amikor még nem kell, mert amikor kell, akkor gyakran már késő."

Egy bölcs mondás szerint: "Egy cég szervezeti kultúrája olyan, mint a beton. Amíg képlékeny, könnyen formálható, de az idő múlásával ez egyre nehezebb lesz." Ez a formálás kétféleképpen történhet: fejlesztéssel, vagy a szervezeti kultúra megváltoztatásával.

Egy szervezet kialakult kultúráját tudatosan vagy külső hatások miatt változtatja meg. A tudatos változás oka lehet például a stratégiaváltás, míg a külső ok egyike lehet a piac változása.

Tudjuk jól, a változások többnyire előnyünkre szolgálnak, de átmenetileg "fájdalommal" is járnak. Ezért is fontos, hogy akár kultúra fejlesztésről, akár kultúraváltásról van szó, a folyamat elindítása előtt alaposan mérjük fel szervezetünk állapotát, és az eredmények ismeretében, körültekintően tervezzük meg a folyamatot. Amennyiben Ön ezt igényli tapasztalatunkat szívesen megosztjuk Önnel.

Szervezeti állapotfelmérés

 A legtöbb gépjármű tulajdonos rendszeresen szervizelteti autóját, és akkor nyugodt, ha tisztában van autója műszaki állapotával. Egyre többen szeretnének saját egészségi állapotukkal is tisztában lenni, ezért is veszik igénybe az egészségügyi intézmények „menedzserszűrő” szolgáltatásait. Statisztikáink szerint növekvő számban vannak azon tulajdonosok, cégvezetők is, akik hasonlóan tisztán szeretnének látni szervezetük „fittségével” kapcsolatban.

Szervezeti állapotfelméréseink abban nyújtanak segítséget, hogy Ön folyamatosan tisztán lásson szervezetének néhány fontos kulcsterületén, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információ birtokában – még időben – a legjobb döntéseket tudja meghozni. Diagnózisainkkal segítünk megmérni a „láthatatlant”, mert tudjuk, ami nem mérhető az nem is fejleszthető.

 A szervezeti állapotfelmérés célcsoportjai

 Szervezeti állapotfelmérésünket a kisvállalkozásoktól a multinacionális vállalatokig minden olyan szervezetnek ajánljuk, ahol a cégvezetés elkötelezett a szervezeti kultúra, a dolgozói elégedettség és a vevői elégedettség folyamatos növelése mellett, mert hiszik, hogy csak elégedett emberekkel érhetnek el folyamatosan kiváló eredményeket, és tudják, hogy csak elégedett dolgozókkal szerezhetnek hosszú távon elégedett vevőket magunknak.
 

Várható eredmények

  • Szervezeti Kultúra Analízis: Segítségével megrendelőink felmérhetik szervezeti kultúrájuk állapotát és folyamatosan objektív képet kaphatnak szervezetfejlesztési erőfeszítéseik eredményéről, a döntések szervezetre gyakorolt hatásairól.
  • Dolgozói Elégedettség Felmérés: Eredménye megmutatja a szervezetben levő potenciálokat és azt, hogy mennyire jól „gazdálkodunk” cégünk legfőbb értékével és erőforrásával az „emberrel”.
  • Vevői Elégedettség Felmérés: Alkalmazásával visszajelzést kaphat ügyfelei elkötelezettségi szintjéről és arról, hogy hogyan látja az Ön cégét a piac a versenytársakhoz képest országhatárainkon belül, vagy akár azon túl.
  • A szervezeti diagnózis eredményei összehasonlíthatók más szervezetek hasonló adataival és a következtetések levonásával alaposabb döntések hozhatók meg (benchmarking).
  • Az évről-évre elvégzett vizsgálatok alapját képezhetik egy regionális, vagy a Nemzeti Minőségi Díj pályázatnak.

Ajánlott irodalom dolgozói elégedettség témakörben:

 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Dr. Borbély Gábor

Vezető tanácsadó, partner

Dr. Borbély Gábor

A siker titka az: ha feljutunk a csúcsra, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek köszönhetjük azt. Az utat már megtaláltuk. A csúcs még messze van, de családtagjaink, barátaink, munkatársaink és ügyfeleink nélkül lehet, hogy még mindig csak az utat keresnénk. Találkozunk a csúcson!

További kollégák

Résztvevőink mondták

Győztes csapatépítő program

Szeretném megköszönni a profi programot, az előkészítést és azt a tudatos vonalvezetést amin a csapatomat sikerült végig vinni a két napos program során. A gyakorlatok révén több olyan felismerésünk is volt mint csoport, ami aprópénzre váltható a napi munkában. Az egyik kollégám úgy fogalmazott: „csapatépítés és csapatépítés között is van különbség". Tanultunk magunkról, tudtunk fejlődni mint csoport, nem csak jól éreztük magunkat.

Toldi Gábor - HVG HR Center

Projektmenedzsment

Mind elméleti, mind gyakorlati szemszögből megvilágította a projektmenedzsmentet. Életből merített példái izgalmasak voltak.

Hallgató Csaba - Citibank Rt.