Két nap a Garda-tónál

Via ferrata,  sziklamászás, tengeri kajakozás és hegyi kerékpározás borkóstolóval egy csapatban: outdoor tréning, kaland, élményprogram és csapatépítés a Garda-tónál.

Outdoor tréning és csapatépítés időpontok: májustól - októberig.
Létszám: csapatépítés 50 főig (50 fő felett bizonyos csapatépítés programokat csak csoportbontással lehet lebonyolítani. Például: tengeri kajak, via ferrata)
Helyszín: Riva del Garda és környéke, Garda-tó északi part, Olaszország.
Utazás: a Garda-tó hazánktól 900 kilométeres távolságban található, Budapesttől körülbelül 9–10 óra utazással közelíthető meg közúton. A legközelebbi reptér Milánóban van, innen körülbelül két óra buszozással érhetjük el a tó északi partját.
Elhelyezés: a Garda-tó északi partján több 3–4 csillagos szálloda is található.

Outdoor tréning és csapatépítés leírása

Első nap

Csapatépítés, élményprogramA Garda-tónál töltött outdoor tréning és csapatépítés első napján a hegyek égbetörő világával ismerkedünk. A tó északi partján épült Arco városkája, Európa kedvelt sziklamászó paradicsoma, ideális hely az outdoor tréningre és csapatépítésre. Az outdoor tréningen a kezdő túrázóktól a profi sziklamászókig mindenki találhat magának kihívást a környék mészkőszikláin. A Garda-tóból majdnem függőleges hegyoldalak törnek a magasba, rajtuk könnyebb-nehezebb túraútvonalak vezetnek a csúcsok felé, ideális terepet nyújtva a hegymászással, azon belül a via ferratával való ismerkedésre, az outdoor tréningre és a csapatépítésre.

A csapatépítés óvatosabb résztvevői az arcoi vár főlé magasodó, négyszáz méter magas S. Maria di Lagel csúcsot mászhatják meg az outdoor tréningen, egy mérsékelten meredek, de izgalmas ferrata útvonalon. A kitett hegyoldalon a sziklákhoz rögzített drótkötelek biztosítják a veszélytelen előrejutást az izgalmas outdoor tréning környezetben. A speciális felszerelés használatát, mellyel a dróthoz biztosítjuk magunkat, túravezetőink segítségével sajátítjuk el, akik az outdoor tréningen folyamatosan ügyelnek a csapatépítés résztvevőinek biztonságára.

Csapatépítés, élményprogramA közel kétórás úton a csapatépítés résztvevői helyenként a kezüket is használva keskeny ösvényeken másznak. Az outdoor tréning csodás pillanata a tetőről nyíló gyönyörű kilátás a Sarca-folyó völgyére, Arcóra, és a háttérben csillogó Garda-tóra. A csúcson megpihenünk, majd a hegy túloldalán ereszkedünk le, egy kényelmes turistaösvényen. Ha a csapatépítés résztvevőinek van kedve hozzá, a lefelé úton tovább fejleszthetik sziklamászó képességüket az outdoor tréningen, ezúttal felső köteles biztosítással, a környék jól kiépített mászóiskolájában tesztelhetik tériszonyukat.
Az outdoor tréning bátrabb résztvevői izgalmasabb túrára is indulhatnak. A Garda-tó egyik oldalvölgyéből, egy könnyű ösvényen közelítjük meg a vízparti meredek sziklafalat. A sziklás részhez érve felvesszük ferrata-felszerelésünket és rácsatlakozunk a drótra. Az út többnyire egy gerinc mentén vezet, hol egy bevágásban, hol kisebb sziklatáblákon, hol szellős ösvényen mászunk felfelé. A csapatépítésen végig figyelnünk kell egymásra, sokszor felülről segítve az utánunk jövőt, vagy alulról segítve a felettünk mászót. Igazi csapatépítés: egymásra vagyunk utalva, a csúcson pedig együtt örülhetünk a panorámának. Az egész napos outdoor tréning után a késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, és kezdődhet a vacsora!

Második nap

CSapatépítés, élményprogramGarda-tavi outdoor tréning második délelőttjén a tengeri kajakozást próbálhatják ki a csapatépítés résztvevői. A kétszemélyes, széles fenekű, így nagyon stabil kajakokkal a tó sziklás partvonala mentén evezünk dél felé. Útközben megállunk néhány kisebb öbölben, közelről is szemügyre vesszük a különféle sziklaformációkat. Outdoor tréning utunkat keletről a Monte Baldo hegytömb látványa kíséri.

A gyakran erősen fújó Tramontana szélnek köszönhetően igazi tengeri környezetben érezhetjük magunkat az outdoor tréningen. Csapatépítést támogató túránk célállomása Limone tóparti falucska, ahol kikötünk, majd visszabuszozunk a szálláshelyünkre. Egy rövid ebédszünet után újabb testmozgás vár a csapatépítés résztvevőire az outdoor tréningen: kerékpárra pattanunk, és a tótól északnak vesszük az irányt. A Sarca folyó mellett vezető kerékpárúton gyorsan elérjük Dro falucskát, ahol pihenünk egyet, majd egy könnyű, rövid, erdős szakaszon próbálhatjuk ki a hegyi kerékpározás izgalmait. A kezdeti emelkedőn akár tolhatjuk is a bicajt, mert megéri: a dombocska túloldalán kellemes gurulás vár a csapatépítés résztvevőire az erdei ösvényen. A dombról legurulva egy tavacska partján épült pici faluba jutunk. Megpihenünk a főtéren, majd a tó túloldalán egy rövid aszfaltos emelkedő után ismét a „downhill” örömei elé nézve, visszagurulunk Dróba. Innen már sík terepen tekerünk a Garda-tó felé. Mielőtt visszaérünk a tóhoz, a csapatépítés aktív részének zárásaként megállhatunk egy borászatban, hogy megkóstoljuk a környék szőlőtermését, néhány pohár bor formájában. Enyhe bódulatban a biciklizés is könnyebbnek tűnik, így nem lesz gond az utolsó métereket megtenni a kiindulási pontig. Az outdoor tréning fárasztó napját egy ízletes vacsorával érdemes zárni Riva del Garda egyik hangulatos éttermében.

 

Utazási idő: az outdoor tréning időtartamához hozzá kell számítani a ki- és hazautazást. Autóval, busszal ez egy-egy nap, Milánóig repülve – megfelelő menetrend esetén – fél napra rövidíthető.

Fizikai felkészültség: az outdoor tréning és csapatépítés sporttevékenységei minden egészséges ember számára teljesíthetők. A programokhoz minden technikai felszerelést biztosítunk, meg is tanítjuk azok használatát, és a tevékenység során folyamatosan ügyelünk a csapatépítés résztvevőinek biztonságára.

Felszerelés az outdoor tréningre és csapatépítésre: kis hátizsák a ferrata túrához, esőkabát, vékony pulcsi, kényelmes nadrág (lehetőleg nem farmer), túrabakancs (vagy sportcipő), napszemüveg, napkrém, fürdőruha, normál sportcipő

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Pintér Antal

Ügyvezető - Ad Sidera Outdoor Kft.

Pintér Antal

Néhány dolog igen fontos, néhány dolog pedig nagyon jelentéktelen. Azért kapjuk az életet, hogy megtanuljuk mi a különbség a kettő között.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Csapatvezetés

Minden Ad Sidera programon való részvétel után egyre jobb csapat folytatja a munkát hazatérve.

Gyöngyösiné K. Erika - ELMŰ Rt.

Csapategyüttműködés

Hasznos az egyén számára az önismeret szempontjából, hasznos a csapat szempontjából, mivel rávilágít, hogy különbözőek vagyunk, de változhatunk.

Kaposvári István - ELMŰ Nyrt.