Kis-Fátra

Szlovákiai kirándulás hegymászással, várlátogatással, libás éttermi kalandokkal és városnézéssel.

Helyszín: Vratna-völgy, Kis-Fátra, Szlovákia.
Időpont: májustól - októberig. Januártól - márciusig a Kis-Fátrában hótalpas túrákra indulhatunk.
Létszám: 10–50 fő.
Utazás: a Vratna-völgy Budapesttől 250 kilométerre található, körülbelül 4–5 óra utazással közelíthető meg közúton.
Elhelyezés: a Vratna-völgyben több 3 csillagos szálloda is található.

Programleírás

Első nap

csapatépítésA szlovákiai kalandprogram első napján egy egész napos túrára indulunk a Kis-Rozsutec-csúcs meghódítására. Túránk útvonala először a látványos Biely-szurdokban vezet. A meredek falú kanyonban helyenként pallókon és létrákon jutunk fel a kisebb-nagyobb vízesések mentén.

 Nemsokára elérünk egy kicsiny erdei menedékházat, ahol elfogyasztjuk a magunkkal hozott ebédcsomagunkat. Ebédünk után erdős vidéken folytatjuk utunkat, majd egy rövid, de meredek hegyoldalon felkapaszkodva jutunk el az 1343 méter magas Kis-Rozsutec csúcsára. Itt pazar körpanoráma fogadja hegymászásban megfáradt csapatunkat. A csúcsról egy másik útvonalon jutunk vissza túránk kiinduló pontjához, majd visszautazunk szálláshelyünkre.

 

Második nap

Csapatépítés Másnap reggel a közeli Strecno fellegvárhoz utazunk. Felsétálunk a festői környezetben található várkastélyhoz. A lábunk alatt kanyargó Vág folyó és a háttérben elterülő Kis-Fátra csodás panorámát nyújt. A várlátogatás után ebédelni megyünk, a környék híres „Libás éttermébe”. Az erdő közepén található étterem rászolgált a nevére, hiszen a bejáratnál egy élő liba köszönti a betérő vendégeket. Konyhája híres a fent említett szárnyasból készített ételeiről.

Ebéd után hazatérőben megállunk egy kellemes városnézés erejéig Selmecbánya központjában. Selmecbánya a Felvidék egyik legszebb városa, mind a mai napig hűen őrzi azt a középkori hangulatot, ami a többi szlovákiai magyar városban már csak nyomokban van jelen. A városnézés után indulunk hazafelé, Magyarországra az esti órákban érkezünk.

Utazási idő: a program időtartamához hozzá kell számítani a ki- és hazautazást. Autóval, busszal ez fél-fél nap.

Fizikai felkészültség: a programban felsorolt túrák minden egészséges ember számára teljesíthetők. A Kis-Rozsutecen a csúcs közelében a fel- és lemászást drótkötelek, láncok segítik, a szélsőségesen tériszonyban szenvedőknek alternatív túraútvonalat kínálunk.

Felszerelés: kis hátizsák a túrához, esőkabát, vékony pulcsi, kényelmes nadrág, túrabakancs (vagy sportcipő), napszemüveg, napkrém. A túrához leginkább bakancsot, vagy magas szárú sportcipőt javaslunk.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Nyílt tréningek

Egyéni, bárki által igénybe vehető tréningek

Munkatársaink

Pintér Antal

Ügyvezető - Ad Sidera Outdoor Kft.

Pintér Antal

Néhány dolog igen fontos, néhány dolog pedig nagyon jelentéktelen. Azért kapjuk az életet, hogy megtanuljuk mi a különbség a kettő között.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Projektmenedzsment

Mind elméleti, mind gyakorlati szemszögből megvilágította a projektmenedzsmentet. Életből merített példái izgalmasak voltak.

Hallgató Csaba - Citibank Rt.

Érzelmi intelligencia

Az érzelmek fontosságának bemutatásával új gondolatokat indított meg és számos fejlesztendő területre világított rá.

Bojtor Ferenc - Hödlmayr Kft.