Salza-völgy

Vadvízi evezés, hegyi túra egy szurdokban – élményprogram és kaland Ausztriában

Időpont: májustól - októberig.
Létszám: 10–30 fő.
Helyszín: Wildalpen és környéke, Salza-völgy, Ausztria.
Utazás: a Salza-völgy Budapesttől 450 kilométeres távolságban található, körülbelül 5–6 óra utazással közelíthető meg közúton.
Elhelyezés: a Salza-völgyben több 3- és egy 4 csillagos szálloda is található.

Programleírás

Első nap

CsapatépítésA délelőtti utazást követően a kora déli órákban érkezünk Wildalpenbe, a Salza-völgy központjába. Délután egy látványos szurdokban túrázunk, ahol több helyen pallókon és lépcsőkön haladunk, közvetlenül a zubogó patak és vízesései felett. Túránk végcélja egy gyönyörű vízesés, mely a Menyasszony fátyla nevet kapta. Miután visszatértünk a kiindulóponthoz, egy kedves, családias étteremben vacsorázhatunk, közvetlen a Salza-folyó partján.

Második nap

CsapatépítésMásnap a délelőtt vadvízi evezéssel telik. A Salza-folyó zabolátlan hullámait igyekszünk meglovagolni. Az elméleti és gyakorlati oktatáson elsajátítjuk a raftingolás fortélyait, majd vízre szállunk és leereszkedünk a csodálatos völgyben kanyargó Salzán. Ebéd után, megjutalmazva elfáradt végtagjainkat, erdei szaunázni indulunk, mely Wildalpentől nem messze, egy fenyőerdő közepén épült. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk vissza.

Harmadik nap

A harmadik napon a hegyi túrázás szépségeit keresve a közeli Hochkar gerincén teszünk egy kellemes túrát. Felvonóval jutunk egy menedékházhoz, ami már a hegygerincen található. Innen egy látványos, pazar kilátással kecsegtető túrát teszünk a gerincen. A Hochkar csúcsán megpihenünk, majd visszatérünk a menedékházhoz. Itt fogyasztjuk el búcsúebédünket, ezután pedig hazautazunk.

 

Utazási idő: a program időtartamához hozzá kell számítani a ki- és hazautazást. Autóval, busszal - fél-fél nap.

Fizikai felkészültség: a programban felsorolt sporttevékenységek minden egészséges ember számára teljesíthetők. A vadvízi evezéshez természetesen minden technikai felszerelést biztosítunk, meg is tanítjuk azok használatát, és a tevékenység során folyamatosan ügyelünk a résztvevők biztonságára. Az úszni tudás feltétel! A hegyi túrához nincs szükség semmilyen előképzettségre.

Felszerelés: kis hátizsák a túrához, esőkabát, vékony pulcsi, kényelmes nadrág, túrabakancs (vagy sportcipő), napszemüveg, napkrém, fürdőruha. A túra is teljesíthető egy normál sportcipőben.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük adja meg elérhetőségeit, és visszahívjuk!

#
Témakör: !
Név: !
E-mail cím:   !
Telefonszám:   !
Az információkérés tárgya / egyéb megjegyzés
  !
Biztonsági kód:
!
Új kód kérése

Munkatársaink

Pintér Antal

Ügyvezető - Ad Sidera Outdoor Kft.

Pintér Antal

Néhány dolog igen fontos, néhány dolog pedig nagyon jelentéktelen. Azért kapjuk az életet, hogy megtanuljuk mi a különbség a kettő között.

További kollégák

Résztvevőink mondták

Prezentációs technika

Teljes áttekintést ad azzal, hogy hogyan kell egy előadást megtartani és így sokat segít a magabiztosabb fellépésben.

Bitvai Csaba - Knorr-Bremse Kft.

Csapatvezetés

Minden Ad Sidera programon való részvétel után egyre jobb csapat folytatja a munkát hazatérve.

Gyöngyösiné K. Erika - ELMŰ Rt.